Това коментира пред журналисти премиерът акад. Николай Денков. За свикване на

...
Това коментира пред журналисти премиерът акад. Николай Денков. За свикване на
Коментари Харесай

Денков разкъсан между нуждата от КСНС заради Израел и предизборното говорене

Това разяснява пред публицисти министър председателят акад. Николай Денков. 

За привикване на КСНС прикани през вчерашния ден лидерката на левицата Корнелия Нинова. 

Денков съобщи, че страната ни ще предолжи филантропична помощ на Израел поради напрежението с " Хамас " в Ивицата Газа. Въпросът с военната помощ не стои на дневен ред. 

" Страната ни ще предложи филантропична помощ. Трябва да се види дали можем да помогнем във връзка с болнична помощ. По отношение на военни благоприятни условия - такива разновидности не са обсъждани. Конфликтът е на напълно друго равнище ", изясни Денков. 

" Има капацитет за доста сериозна ескалация в Близкия изток. Всяка една от страните - израелците и палестинците, иран и неговите прокси групи, би трябвало да намерения по какъв начин биха могли да деескалират този спор. Няма да е елементарно, само че това ще е решението - заплахата да се развихри доста по-голяма стихия е сериозна ", призовя министър председателят. 

Вотът на съмнение

Премиерът разяснява и претенции избор на съмнение от " Възраждане ", Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия и смесените сигнали от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който през вчерашния ден загатна, че партията му може да отдръпна поддръжката си по отношение на държавното управление, макар че предходната седмица даде обещание, че групировката няма да смъква кабинета. Припомняме, че водачът на ГЕРБ заприказва пред партийния актив дружно с някогашния си енергиен министър Делян Добрев за скица с фотоволтаици и даде обещание да търси пояснения. 

" Няма какво да се заплашваме, по отношение на математиката. Опитваме се да свършим нещо потребно за България. Ако някой не желае да взе участие в този развой, математиката може и да сбърка. Всеки ден работим с мисълта, че колкото повече работа успеем да свършим, толкоз по-добре. Затова работим интензивно. Борисов е бил измамен от съветниците си. Става дума за две разнообразни процедури. Плановете са качени за публично разискване. Борисов, Петков и други партийни водачи активизират партийните си групи по места за изборите. Оценките на министрите ще са въз основата на това съумели ли са да изпълнят и споделят програмата си ", изясни Денков. 

 

Териториалните проекти

Денков повтори, че България няма да изтегли териториалните проекти, тъй като другояче “приключва целият развой ”. 

“Изтеглянето им значи България да се откаже непринудено от процедурата, в която тя получава поддръжка за осъществяване на съответния преход. Миньорите би трябвало да се включат в разискванията. Още сме в стадия, в който тези проекти могат да бъдат променяни. ЩЕ върша това, което е вярно и потребно за България. Надявам се да схванат, че това е потребно за миньорите и районите. Изтеглянето на проектите е нездравословно деяние за тези райони, следствията ще са доста и за дълго време. Плановете не затварят никакви мини и ТЕЦ-ове, те са с цел да се подкрепи прехода, който по този начин или другояче ще се случи, тъй като се трансформира технологията в енергетиката ”, разяснява още Денков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР